Artikler » Efterårsaktiviteter   Registrer     
Interessante Links
  
Hvad skal vi lave?

Efterår og vinter for enhver smag

Selvom Sandet for de fleste ligger i delvis dvale fra oktober til marts, er det ingen undskyldning for kun at holde sig indendøre foran brændeovnen (selvom det naturligvis også er dejligt)!Her er nogle bud på aktiviteter og oplevelser for enhver smag – med links til fyldige hjemmesider, hvor man kan få detaljerede oplysninger om åbningstider m.m.God fornøjelse!
 

Svampeplukning
For begyndere er det klogt at søge kyndig vejledning – eventuelt på en arrangeret tur. Det tidlige efterår er svampesæson. I det senere efterår er der færre muligheder. Men på ugødede græsarealer, som overdrev og strandenge, kan man f.eks. stadig finde en del flotte vokshatte, som f.eks. Knaldrød-vokshat. Derudover er der nogle svampe, som kan klare sig i de mere milde perioder af vinteren. Bl. a. Fløjlsfod og Alm. Østershat, der begge er rimelige gode spisesvampe. Se mere her:
Svampeture i Tisvilde hegn 


www.dn.dk/Default.aspx
 


Vandreture i området
Nyd den smukke natur og efterårets farver og dufte på ture i området. En rask spadseretur på en iskold vinterdag i Rusland (ved Tegners Museum) kan give meget flotte oplevelser. Mulighederne er næsten uendelige.
Så kig her: Naturfoldere Nordsjælland

 
 

 

Museer
Både Halsnæs og Gribskov Kommuner har en række museer, som kunne fortjene et besøg. Hvad kunne f.eks. være mere aktuelt end et besøg i polarforskeren Knud Rasmusens hus? Eller Tegners Museum – der dog vinterlukker efter søndagen i skolernes efterårsferie.

http://www.halsnaes.dk/Kultur/Museer.aspx
http://museumns.dk/
 


Sogne-jazz
Den første torsdag i hver måned er der jazz i Ramløse sognelade med pastor Porsagers Jazz-kapel. Læs mere i Ramløse Guiden >>

 
Efterårsmølle og Julemølle

Ramløse Mølle arrangementerne er velbesøgt. Kig forbi den 11. Oktober til Efterårsmølle og den 29. November til Julemølledag. Læs mere her:
http://museumns.dk/udstillinger/udstillingsteder-nordsjaelland/ramloese-moelle-haandvaerksmuseet/


Tisvilde Bio
Tisvilde Bio viser året rundt en lang række kvalitetsfilm på sit nye digitale anlæg:
http://www.tisvildebio.dk/index.htm
 

 

 

 

 

Nordkystfortællerne
Er man mere til det talte ord, fejrer Nordkyst Fortællerne deres 10 års jubilæum med en sand perlerække af arrangementer:
http://www.nordkystfortaellerne.dk/kalender.html

 
Onsdags-Banko
Og er man til Banko, er der banko hver onsdag kl 19.00 i Ramløse Forsamlingshus (kræver medlemsskab) læs mere her:
http://www.ramløseforsamlingshus.dk/
 


Glaspustere
Området rummer tre meget spændende glasblæserier. Tjek altid hjemmesiden før besøg:
Arresø Glashytte: http://www.arresoeglass.dk/
LaMa Glas:
http://www.lamaglas.dk/

Glassmedjen på Hundested Havn:  http://www.glassmedjen.dk/
 

    
 7. august 2020  Copyright 2010 af Grundejerforeningen på Sandet   |  Om beskyttelse af private oplysninger  |  Vilkår for anvendelse
Trova tutti i nostri vestiti da sposa corti nella categoria